CV-Installatie staat voor centrale verwarmingsinstallatie en wordt gebruikt om huizen en gebouwen te verwarmen. De installatie bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een ketel of warmtepomp, radiatoren, vloerverwarming en leidingen.

De ketel of warmtepomp (of een combinatie hiervan) is het hart van de cv-installatie en wordt gebruikt om water te verwarmen. Dit water wordt vervolgens door leidingen naar de radiatoren en/of vloerverwarmingsverdeler gepompt. De radiatoren of vloerverwarming geeft warmte af aan de vertrekken. Wanneer het water afkoelt, stroomt het terug naar de ketel om opnieuw opgewarmd te worden.
CV-installaties worden uitgerust met een (slimme) thermostaat om de temperatuur en het gebruik van de verwarming te regelen.

Het onderhoud van een cv-installatie is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het systeem efficiënt blijft werken en de veiligheid wordt gegarandeerd. Dit omvat periodieke controles en schoonmaakwerkzaamheden, zoals het controleren van de gasleidingen, het schoonmaken van de ketel en het doorspoelen van de vloerverwarmingsleidingen.

Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat De Visser Installatiebedrijf voor u en uw cv-systeem kan betekenen.

Cv-installatie erkend installateur