Vloerverwarming is een verwarmingssysteem waarbij warm water door buizen of elektrische verwarmingsmatten onder de vloer wordt geleid om de ruimte te verwarmen. Het werkt door de warmte gelijkmatig over de vloer te verspreiden, waardoor de warmte vanaf de grond omhoog stijgt en de kamer gelijkmatig opwarmt.

Er zijn twee soorten vloerverwarming: watergedragen vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Bij watergedragen vloerverwarming wordt het water opgewarmd door de centrale verwarming of een speciale boiler en door de leidingen geleid. Bij elektrische vloerverwarming wordt elektriciteit gebruikt om de vloer direct te verwarmen.

Vloerverwarming infrezen door De Visser Installatiebedrijf. De vloervewarmingsspecialist, erkend loodgieter en installateur.
Vloerverwarming De Visser Installatiebedrijf

Dit type verwarming heeft enkele voordelen ten opzichte van traditionele radiatoren:

  1. Comfort: vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, waardoor er geen koude plekken ontstaan. Dit zorgt voor een aangenaam en gelijkmatig warmtegevoel in de ruimte.
  2. Energiezuinig: dit type verwarming kan op lagere temperaturen werken dan traditionele radiatoren. Hierdoor is er minder energie nodig om de ruimte op te warmen. Dus kan het energieverbruik worden verminderd en kan er worden bespaard op de energierekening.
  3. Gezondheid: het zorgt voor een betere luchtkwaliteit in de ruimte doordat er minder stofdeeltjes in de lucht circuleren in vergelijking met radiatoren.
  4. Esthetiek: het neemt geen ruimte in beslag, wat zorgt voor meer designmogelijkheden in de ruimte. Er zijn geen radiatoren nodig, waardoor de ruimte er strakker en moderner uit kan zien.
  5. Geluid: deze verwarming maakt geen geluid, wat zorgt voor een stille ruimte.

De aanleg kan echter duurder zijn om te installeren dan traditionele radiatoren. Ook kan het langer duren voordat de vloer opwarmt. Het kan ook moeilijker zijn om de temperatuur van individuele kamers te regelen en het kan beperkt zijn tot bepaalde soorten vloerbedekking. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk de veel gestelde vragen op onze FAQ pagina.

Benieuwd wat dit type verwarming u kost? Vul uw gegevens in en ontvang direct een prijsindicatie per mail.