Vloerverwarming infrezen

Wat zijn de voor- en nadelen van vloerverwarming infrezen

Vloerverwarming infrezen is een methode om vloerverwarming aan te leggen in een bestaande vloer. Bij deze techniek worden sleuven in de vloer gefreesd waarin de leidingen voor de vloerverwarming worden gelegd. Vervolgens worden de sleuven weer netjes dichtgemaakt en kan de vloer worden afgewerkt.

Het infrezen van vloerverwarming heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere methoden, zoals het plaatsen van vloerverwarming op noppenplaten of het inleggen van de leidingen in de dekvloer. Enkele voordelen zijn:

  1. Minder opbouwhoogte: Bij het infrezen van vloerverwarming blijft de bestaande vloer grotendeels intact, waardoor de opbouwhoogte beperkt blijft. Dit is vooral handig bij renovatieprojecten waar deuren niet verhoogd kunnen worden of waar beperkte ruimte beschikbaar is.
  2. Snellere opwarmtijd: Doordat de leidingen direct in de vloer liggen, wordt de warmte sneller verspreid. Hierdoor kan de vloer sneller opwarmen dan bij andere systemen.
  3. Gelijkmatige warmteverdeling: Vloerverwarming die is ingefreesd zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling over de vloer. Dit draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat.

Het infrezen is geen ingewikkeld proces, maar het vereist wel vakmanschap en ervaring om de sleuven op de juiste diepte en afstand te frezen. Daarom wordt het meestal uitgevoerd door gespecialiseerde installateurs. Het is belangrijk om vooraf een professionele analyse van de vloer uit te voeren om te controleren of deze geschikt is voor dit type vloerverwarming. Niet alle vloeren zijn geschikt voor deze methode.

Het is altijd aan te raden om een gecertificeerde professional in te schakelen voor het infrezen van vloerverwarming. Zij kunnen de situatie ter plaatse beoordelen, de juiste materialen selecteren en zorgen voor een correcte installatie. Neem dus contact met ons op of vraag direct uw prijsindicatie op. Mocht het infrezen niet mogelijk zijn in uw situatie, dan komen we zeker samen tot een andere passende oplossing.

Vloerverwarming infrezen door De Visser Installatiebedrijf. De vloervewarmingsspecialist, erkend loodgieter en installateur.

Meer berichten